Een van ’s Nederlands mooiste kroonjuwelen; het Ir. D.F. Woudagemaal. Het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld stamt uit 1920 en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze monumentale stoomreus wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland.

Klik hier!

Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre.Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Het Jopie Huisman Museum is 7 dagen per week van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Klik hier!

In de directe omgeving van Herberg Boswijck bevinden zich 7 van de elf-steden van Friesland. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Om alvast een indruk te krijgen kunt u hiernaast de promotievideo van VVV Waterland van Friesland bekijken.

Kitesurfen moet je durven! Friesland heeft voor alle windrichtingen de perfecte kitesurf spots. Geen surfplank? Geen nood, het is te huur! Nog nooit gedaan en het staat op je bucketlist? Geen probleem, surfscholen leren het je graag. Geniet van water, wind en het spektakel van Kitesurfen in Friesland. Ook aanbevolen voor landrotten die lekker willen kijken.

Klik hier!
Klik hier!

De provincie Friesland is geliefd onder golfers. Veel golfbanen (er zijn er 11) in Friesland hebben dan ook leuke greenfee acties en golfarrangementen. Golfclub St. Nyk in St. Nicolaasga is een BurgGolf baan. Golfbaan Gaasterland vindt u in Oudemirdum. Voor pitch & Putt kunt u o.a. terecht in Koudum. Iets verder weg is de baan van Golfclub Lauswolt in Beetsterzwaag ook een bezoek waard.