Herberg Boswijck is gebouwd in 1890 en altijd een horecagelegenheid geweest. De oorsprong van het bouwterrein (bos) is terug te vinden in de naam. De herberg is in het verleden altijd verbonden geweest met een andere bestemming: café en boerderij (met 3 koeien), fietsenzaak, installatiebedrijf of busbedrijf met benzinestation (lijnen naar Stavoren en Lemmer en voorloper van o.a. de Fram). In de jaren 1914-1918 was Boschwyck het stamcafé van Belgische vluchtelingen waarmee een dochter van de uitbater destijds zelfs er met 1 trouwde.

Boschwyck was een stopplaats voor aanspanningen die parkeerden in de “trochreed” en waarvan de paarden gestald konden worden. Het was tevens locatie voor toneelstukken, vergaderingen en bruiloften en kon je er terecht voor een borrel en een simpele hap.

Geleidelijk is het bedrijf vergroot en aangepast en heeft het langere tijd de naam “Bargebeck” gedragen (het buurtschap waar de herberg onderdeel van is). De uitbreiding in de jaren ’90 met o.a. de hotelkamers en het restaurant heeft de huidige contouren bepaalt en het bedrijf tot een drukbezochte gelegenheid gemaakt.

In 2014 is door privéomstandigheden de zaak verkocht en is Herberg Boswijck een B&B geworden. Twee familiekamers op de begane grond zijn verrezen op de plaats van de “oude danszaal” en de bar werd verwijderd. Na een aantal jaren bleek dat ook deze eigenaren de zaak niet voort konden zetten, raakte de herberg weer enigszins in verval en moesten zij de zaak tot hun spijt overdragen. Daar komen wij in het plaatje.

Sinds maart 2020 zijn wij, Richard Brink & Henny Hoekstra, trotse eigenaren en uitbaters van deze mooie Herberg. Achterstallig onderhoud is grotendeels verholpen en de kamers, ontbijtzaal en receptie zijn omgetoverd tot fijne ruimtes die weer prima passen in deze tijd. We zijn bezig met een energie transitie (hybride warmtepomp, elektrische boiler, zonnepanelen en isolatie) en gaan de buitenzijde en het terrein geleidelijk aan verfraaien.

Wij hopen dat wij u als gasten nog vele jaren in deze prachtige omgeving in Herberg Boswijck mogen verwelkomen.